Täby Kommunhus / Teatrium


Huset har fått sin homogena huvudform utifrån detaljplanens förutbestämda kvartersblock. För att även kontrastera mot omliggande skarpa 60-tals byggnader har volymen fått en fart och mjukhet i linjen och ett homogent uttryck av genomsiktligt och vitt glas som är varierat i sin transparans med en öppenhet och genomsiktlighet som skapar ett modernt Stadshus där alla är välkomna. Genom att byggnadens svepande kontur varieras i entréplan och takvåning differentieras volymen och byggnaden får unika hörn och tydliga entrésituationer Det öppna atriet kan användas för utställningar, musik & möten samtidigt som det ger en möjlighet för informella möten. Genom en variation av kommunikation och blickar via ramp, trappa och öppna balkonger skapas öppenhet. Ett rum som präglas av öppenhet , det yttre leder oss in i det inre som blir en inre fasad och ett torgrum, ett atrium eller ännu hellre rum för livets teater - teatrium


Arkitekter: Fredric Benesch, Katarina Lundeberg
Medarbetare: Monika Lenkmann
Konstruktion: Carl-Uno Pålstedt, Ramböll


 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-61_taby.gif
 

news
projects
press
info
<< start