Strandnäste Thor, Jogersö


En smal strandremsa mellan klippan och havet. Byggnaden smyger in i landskapet och har ambitionen att göra så liten åverkan som möjligt på den sörmländska skärgårdstallbacken. En mur mot klippan skyddar mot fukt och möter en bärande träkonstruktion. En serie rum skapas längs stranden med utsikt genom bevarade tallar. För åretruntboende och sommarliv med plats för gäster och vuxna barn. Noga utvalda material med massiv och äkta hållbar karaktär skapar ett lågmält boende. Flera generationers omtanke om en plats har tolkats och möjliggjort nya boplatser på en del av en familjeö.


Arkitekter: Katarina Lundeberg, Fredric Benesch
Medarbetare: Alva Hult, Jarand Nå


 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-47_strandnaste.gif
 

news
projects
press
info
<< start