Solbrinken Ordinary House
bostad och ateljé i Nacka 2009


En enskild bostad för en familj med tillhörande arbetsplats och ateljé. En grafisk designer och en modedesigner med tre barn.
Husen ligger mellan skogen och den gamla välskötta trädgården. I mellanrummet bildas ett gårdsrum med betongmurar, grus och körsbärsträd som delvis är inspirerat av Japan eller av Skåne. Huset har ett stort och högt öppet horisontalt plan för vardagsliv. I bottenplan 160 kvm med direkt koppling ut i naturen och med köket som en central mötesplats. Tre sovkabiner , en för varje barn, i nedre delen och ett övre sovrum för föräldrar. Stort badrum och en separat mystisk dusch. Ett stort högt kök med sidoställt arbetsrum.
Egen separat ateljé 40 kvm. De svarta oljemålade trähus med relief i fasad ger fin skuggverkan. De avlånga huskropparna ligger svagt vridna för att skapa ett spännande gårdsrum.


Arkitekter: Katarina Lundeberg & Petra Gipp (strata arkitektur), Alf Orvesten Landarkitektur samt inredningsarkitekt Lisa Norinder i samarbete med beställarna Sofia Gromark Norinder och Tor Norinder.
Modeller: Maria Karlsson, Malin Heyman
Fotograf: Björn Lofterud, Catharina Gotby (s/v)


 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-34_solbrinken_v4.jpg
 

news
work
studio
press
<< start