Lada i massivträ, 2012


En ny ateljé i form av en lada har byggts som en av flera ekonomibyggnader till ett skärgårdshemman i Roslagen. Det nya tillägget ligger längst bort i skogsbrynet med utsikt över skog och äng. Ateljén är byggd i massivträ med exponerad inre yta i vitlaserade KLH paneler. Även hyllor, entrébänk och dörrar i KLH massivträ. Tak i rheinzink i förpatinerad grå kulör. Slipat och oljat betonggolv som ger tålighet både för aktiviteter och stora familjemiddagar. Överljus i taket ger ett fint ljus och lämnar stora obrutna väggytor. Skjutdörr med ladugårdsdörr som går att stänga till över vintern. Fasad i järnvitriol med detaljer, portar och fönster behandlade med Roslagsstjära. Smidesdetaljer eller enkla standarddetaljer i trappa och räcke. Ett fint helhetsintryck med äkta material.


Arkitekter: Katarina Lundeberg, Fredric Benesch
Beställare: Privat
Byggare: LH Bygg, Roslagen
Konstruktör:Will Jones, KLH/Limträteknik Falun
Foto: Åke E:son Lindman, Katarina Lundeberg


 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-46_8818 034.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-46_8818 025.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-46_konstlada.gif
 

news
projects
press
info
<< start