In Praise of Loos apartment, Stockholm 2013


Renovering av en vindslägenhet i Stockholm med inspiration från Adolf Loos koncept Raumplan, gällande hans val och hantering av materialen sten, trä och stål.

De diagonala siktlinjer vilka visuellt binder samman de yttre och inre rummen, förstorar dem trots att planen gjorts tightare än tidigare.
Det omkringliggande taklandskapet tillåts bli en del av rummet, och himlen blir närvarande genom taket. Glaspartiet skapar en otydlig gräns mellan det privata och det verkligt privata i bostaden.

Badrummet är uppdelat i en torr del där väggar, tak och skåp alla är klädda in- och utvändigt med valnötsfaner, och en våtdel i portugisisk kalksten. Kalkstenen är golvmaterial i hela spadelen. Hela sektionen i detta trånga utrymme kan användas till fullo, med stora stenytor i ångbadet och hyllor upp till tak i den torra delen.


Arkitekter: Fredric Benesch, Katarina Lundeberg i samarbete med designer Stefan Telford.
Foto: Mikael Olsson Beställare: Privat



 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-55_Nejlikan strip.jpg
 

news
projects
press
info
<< start