Lisö Lab Lindholmen


Ett hus åt forskare. Med en försiktighet mot tomten och grannarna har detta hus infogats mellan klippkant och tallar. En pyramid i massivträ med en kökskärna. Kärnan och korridoren avdelar en privat del med 2 sovrum o bad och en social del mpt söder och terass i söder. En test i massivträbyggande för att få ett fint tak som bärs utan pelare. Ett överljus ger ljus åt korridor & kök. Fint ask golv Dinesen. Skjutdelar i kl trä skivor. Fönster i söder men skuggade av ett överhängande tak. Terass som lätt landar på balkar och överbryggar en suterängssitution.


Arkitektteam: Katarina Lundeberg, Fredric Benesch, Lovisa Wallgren, Ivan Segato, Björk Tryggvadottir
Byggare på plats: Kamil Bygg
Foto: Björn Lofterud

 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-111_Liso-lab-5134web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-111_Liso-lab_5033web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-111_Liso-lab-5062web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-111_Liso-lab-4960web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-111_Liso-lab-5093web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-111_Liso-lab-5130web.jpg
 

news
work
studio
press
<< start