Frönäs gästhus


Nybyggnad av attefallshus och friggebod inredd som extra sovhus till ett befintligt fritidshus på Lisö söder om Stockholm. Genom placeringen med ett sammanbindande trädäck skapas en helhet som blir större än delarna. Stora glaspartier öppnar upp de två husen mot den gemensamma uteplatsen och byggnaderna kan fungera separat eller tillsammans. Grundläggning genom platta på mark, platsbyggd regelstomme med fasad av målad liggande träpanel och tak av profilerad plåt. Även interiört träpanel panel på väggar och tak som är vitaliserad.


Team: Katarina Lundeberg & Fredric Benesch
Medarbetare: Lovisa Wallgren, Nora Linnros
Beställare: Privat

 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-107_05 Fronas-web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-107_01 Fronas-web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-107_02 Fronas-web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-107_03 Fronas-web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-107_04 Fronas-web.jpg
 
 
http://projects.inpraiseofshadows.se/files/gimgs/th-107_08 Fronas-web.jpg
 

news
work
studio
press
<< start